Ponekad može biti jako komplikovano kada izvršavate vaše selidbe sa kućnim ljubimcima. Pored potrebe da ažurirate veterinarske zapise, možda ćete imati kućnog ljubimca koji vam po zakon zahteva da ga registrujete u državi u koju se selite i morate da ih obavesti o promeni adrese. Ako imate šetača psa ili negovatelja kućnog ljubimca svi oni će morati da budu obavešteni kako bi mogli da počnu i da dolaze na vašu novu adresu. Ako putujete sa ljubimcem u kavezu uverite se da je kavez prethodno osiguran. Ponekad ljubimci kao što su ptice mogu izaći ako su vratanca otvorena.

 

Vi ste odgovorni za bilo kakve kućne ljubimce koji uzrokuju oštećenja ili takođe mogu naškoditi nekome. Možda ćete morati da ponovo idresirate vašeg ljubimca za novi dom. Ako su bili u kuća i odjednom njihov toalet je preseljen može doći do problema njihovog prilagođavanja. Upoznajte svoje nove komšije sa vašim ljubimcem.

Ovo je dobar način da se spreče bilo kakvi budući problemi, recimo ako vaš pas laje noću. Oni bi bili pod stresom ili možda čak pozali policiju, ali ukoliko su prethodno upoznali i uspostavili odnos sa vašim ljubimcem to neće učiniti. Provedite vreme sa vašim kućnim ljubimcem u novom domu tako da se uverite da on/ona budu potpuno prilagođeni novom okruženju. Ovo će obezbediti i da oni bez problema mogu ostati u kući sami.